Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-åring utsatte 60 flickor för sexbrott

/
  • VÄCKER ÅTAL. Kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman väcker åtal mot den 32-årige mannen från Norduppland. Härvan började klaras upp när 32-åringen anmäldes för våldtäkt på en 14-årig flicka. I samma veva anmälde en flicka att hon tvingats utföra sexuella tjänster framför en webkamera.

Genom dödshot fick han flickor att utföra sexuella handlingar framför en webkamera. Nu åtalas den 32-årige mannen från Norduppland på 65 olika punkter.
Minst 60 flickor, flera hemmahörande i Gävleborg och Uppland, är drabbade.

Annons

Den 32-åriga tvåbarnspappan kontaktade en flicka från västra Sverige och påstod att han hade kidnappat hennes mamma. Om inte flickan gjorde som han ville skulle mamman dödas. 32-åringen uppmanade henne till olika sexuella aktiviteter och gick så långt att han sa åt henne att hitta en manlig bekant att ha sex med framför webkameran. Flickan kontaktade en av sina grannar men fick sedan reda på att mamman inte var kidnappad och händelsen polisanmäldes. 32-åringen kunde sedan spåras via sin IP-adress.

– Det är ingenting annat än digital våldtäkt. Det är oerhört fult och förslaget utfört. Vi kommer att yrka på ett långt fängelsestraff, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman.

32-åringen åtalas bland annat för våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och grovt sexuellt tvång. Åtalet gäller 60 flickor mellan 11 och 20 år.

– Jag är personligen övertygad om att mörkertalet är stort. Vi tror att han har utnyttjat fler flickor än vad vi känner till, säger Bälter Nordenman.

Utredningen bedöms som den största i sitt slag i Sverige och förundersökningen på runt 4 000 sidor har belagts med sekretess. Via internetsajter som Snuttis och Bilddagboken har mannen kartlagt och kontaktat flickorna. Till en början utgav han sig för att vara en 15-årig flicka.

Tvåbarnspappan har spelat in och sparat filmerna men enligt åklagaren finns det inget som tyder på att han har spridit dem vidare.

Innan fallet i västra Sverige hade 32-åringen varit väldigt försiktig och använt sig av ett datorprogram som skyddade hans identitet. Den gången använde han inte anonymiseringsverktyget, ett misstag som ledde till att han kunde gripas.

32-åringen själv förnekar brott och menar att allt var ett rollspel och att samtliga flickor ställde upp frivilligt.

– Men vi har filmklipp där man tydligt hör mannens röst och där han berättar för flickorna vad de ska göra. Vi har en stark bevisning, säger Thomas Bälter Nordenman.

Rättegången startar nästa vecka och beräknas pågå till 7 juli. Mannen är tidigare dömd till rättspsykiatrisk vård för liknande brott som han begick på 1990-talet.

Mer läsning

Annons