Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40 nya lägenheter och ansiktslyft för Hårstaområdet

40 nya hyreslägenheter ska byggas i Skutskär och Älvkarleby.
Dessutom ska Hårstaområdet få ett ansiktslyft för 100 miljoner kronor. Det har Älvkarlebyhus styrelse beslutat.

Annons

 

– Det känns jättepositivt att vi fått klartecken, säger Eva Henebäck, vd för Älvkarlebyhus.

20 nya lägenheter ska byggas i såväl Älvkarleby som Skutskär. Redan 2010 ska lägenheterna i Älvkarleby stå inflyttningsklara. Var de ska ligga och hur de ska se ut är inte klart.

Nybyggnationen i Skutskär ska ske mellan 2009–2013. Först ska fastigheterna på centralgatan 24 – kundahuset – och Andra tvärgatan rivas.

Enligt Henebäck är marken där kundahuset står i dag en tänkbar byggplats. En annan tänkbar plats är vid Siggebodagård intill Bodaån.

– Vi ser behov av nyproducerade lägenheter med god standard och god tillgänglighet. Det är bland annat folk som bor i villa i dag.

Älvkarlebyhus ska låna för nybyggnationerna. Enligt Henebäck så ligger kostnaden för ett bygge av 20 lägenheter på i snitt 75 kvadratmeter mellan 30–40 miljoner kronor.

Henebäck berättar att bygget inte ska finansieras helt av hyror – utan att bolaget kan få skjuta till medel för att hyrorna inte ska bli för höga.

Styrelsen har också beslutat att rusta fastigheterna och utemiljön på Hårsta i centrala Skutskär under 2009–2011. 100 miljoner kronor beräknas arbetet kosta för att göra området mer attraktivt.

– Arbetet ska ske i samråd med hyresgästerna, betonar Eva Henbäck.

Annons