Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren om Rhodin-fallet: Bevisläget är gott

Det finns bra bevisning mot de två häktade för mordet i Älvkarleby 2001.

Om Christer Rhodins kropp är funnen kan åklagare och polis inte säga.

Annons

Kammaråklagare, Elin Blank, har fyra veckor på sig att ta fram så stark bevisning att det räcker för att åtala den häktade kvinnan och hennes son för mord. De både nekade till brott i samband med häktningsförhandlingarna i fredags.

– För närvarande bedömer vi att bevisläget är gott, säger Elin Blank som i övrigt inte vill kommentera fallet.

Det råder yppandeförbud vilket gör att Elin Blank och polisen inte kan lämna några uppgifter om motiv, fynd eller vilken bevisning som finns. Däremot framhåller hon att det finns bra bevisning, annars hade de inte häktats på sannolika skäl för mord.

Att det råder yppandeförbud beror enligt presstalesman Christer Nordström på att fallet är så komplex – på vilket sätt kan han inte gå in på. Polisen ska höra flera personer. Enligt Elin Blank är det dock inte aktuellt med några fler gripanden.

Som Arbetarbladet berättade i fredags kan ett åtta år gammalt försvinnande vara på väg att lösas. Älvkarlebybon Christer Rhodin, 59, försvann spårlöst från sitt hem i maj 2001. I fredags häktades en kvinna och henne son, båda hemmahörande i Stockholmstrakten, misstänkta för att ha mördat honom.

Tidigare i år gick polisen ut i Arbetarbladet och efterlyste Christer Rhodin efter att hustrun ansökt om att få honom dödförklarad. Dessförinnan hade fallet varit vilande. Enligt polisen skulle även ekoroteln granska fallet vid denna tidpunkt.

Annons