Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvboda friskola prisas

Älvboda Friskola i Skutskär belönades för sitt arbete med att skapa en positiv och trygg skolmiljö när Skolornas Fredspris delades ut i Stockholm i går.

Annons

Priset delas ut varje år av Stiftelsen Emmerichfonden, till skolor som arbetar mot våld och för medmänsklighet. Skolor från hela landet var nominerade och lokalen var full av nervösa och förväntansfulla elever och lärare.

Älvboda Friskola vann tredjepriset. Prisutdelningen i leddes av Lill Lindfors och innehöll tal och uppträdanden av bland annat Talangvinnaren Zillah och Totte.

– Det känns verkligen skönt att få ett erkännande för arbetet vi gör, sa Adam Lundgren från klass 9 Beta och fick medhåll av Esther Hedlund som går i klass 9 Alfa.

Älvboda Friskola arbetar på många fronter för att skapa en positiv skolmiljö bland annat har de tillsatt en elevcoachtjänst som arbetar med att lyssna på eleverna och ta tag i problem och önskemål direkt. Förutom elevcoachen får eleverna i skolan också regelbundet umgås med pensionärer för att sprida glädje och lära av mötet över generationsgränserna.

Elevcoachen, Gabriella Brandon-Cox är väldigt stolt över priset och menar att det här kan hjälpa till att motivera dem att fortsätt arbetet.

Den lilla delegationen Skutskär har mycket att berätta om deras arbete men blir tvungna att springa iväg för att inte missa tåget hem.

Mer läsning

Annons