Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarleby bygger nytt och rustar

/
  • Satsning. Älvkarlebyhus satsar 78 miljoner i fyra olika projekt, däribland nybyggnation av 20 lägenheter i Skutskär och en upprusning av bostadsområdet Hårsta. Therese Berg har anställts som projektledare.Foto: Katarina Lönnberg

Hårsta rustas, nybyggnation av 40 lägenheter, jämställda hyror och nöjda kunder.
Älvkarlebyhus satsar 78 miljoner i fyra nya projekt.

Annons

Therese Berg har anställts som projektledare och ska sätta igång med samtliga projekt i år. Först ut är utvecklingen av bostadsområdet Hårsta i Skutskär.

– Det unika med Hårsta är att hyresgäster involveras. Just nu arbetar vi med att samla in information, säger Therese Berg.

Vid första mötet med hyresgästerna kom ett 40-tal av de 333 boende i området. Flera var nöjda med det centrala läget, däremot ansåg många att utemiljön, cykelförråden och tvättstugan måste förbättras. I dag finns bara en tvättstuga i hela området och önskemålet var att få en i varje hus. Flera hade även önskemål på bättre balkonger.

Enligt Theres Berg fokuserar bolaget främst på att förändra det yttre som fasad, tak och balkonger. Även utemiljön finns med i diskussionerna. Hur det ska se ut är dock frågan som Therese Berg nu ska lösa med hjälp av en referensgrupp bestående av 16 hyresgäster.

Först ska mer information hämtas in från de boende. Gruppen ska finnas på plats i bostadsområdet vid olika tillfällen för att samla in synpunkter.

Bostadsbolaget funderar också på att handikappanpassa en av fastigheterna och sätta in en hiss. Allt är dock i sin linda. Huvudsyftet med upprustning av Hårsta är att ge området en rejäl ansiktsupplyftning för de boendes trivsel. Satsningen finansieras genom lån och ska inte tas ut i form av höjda hyror.

– Vi kommer ta fram konkreta förslag under hösten som hyresgästerna får tycka till om, säger Therese Berg.

Mer läsning

Annons