Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarleby fiskecamp stänger

/
  • STÄNGS VID ÅRSSKIFTET. Året runt-campare vid fiskecampen i Älvkarleby är besvikna att de inte får bo kvar. I mitten av mars beräknas campingen öppna med ny arrendator.

Vid årsskiftet slår Älvkarleby fiskecamp igen. Det innebär att året runt-camparna tvingas flytta.

Annons

– Vi måste se över hela anläggningen innan den nya arrendatorn kommer, säger Patrik Österbring, teknisk chef i Älvkarleby.

Han betonar att de står inför en jätterust av duschutrymmena på campingen. Dessutom måste övriga delar av anläggningen ses över innan öppnandet i mitten av mars.

Sju personer

Att campingen stängs 1 januari innebär att året runt-camparna måste flytta. Totat sju personer har campingen som sitt fasta hem.

Östen Larsson har bott på campingen i sju år. Han trivs bra och har ingenstans att flytta då campingen är hans hem.

– Vi betalar naturligtvis strömmen som går åt, de har ju inget att förlora på det, säger Östen Larsson.

Han ser fram emot att det ska bli en ny arrendator, men hade hoppats på att kommunen skulle ha låtit dem bo kvar tills upphandlingen var klar. Då hade han och de övriga haft möjlighet att träffa avtal med nya arrendatorn om sina uppställningsplatser.

”Krävs bygglov”

Han säger sig själv kunna stå för snöröjningen vid campingen bara kommunen låter strömmen vara på så att han och hustrun kan bo kvar.

Patrik Österbring betonar att de egentligen inte får bo på campingen året runt.

– Det krävs bygglov efter tre månader för vagnen. Vi kör till 31 december sen stänger vi. Ska vi ha en anläggning i drift så måste vi ha tillsyn. Det har vi inte folk till, säger Österbring som menar att det blir en ren förlustaffär att låta camparna bo kvar.

Som Arbetarbladet berättat tidigare lämnar den nuvarande arrendatorn Samhall Älvkarleby Fiskecamp vid årsskiftet.

Älvkarleby kommun har gått ut och gjort en ny upphandling gällande driften av anläggningen. Förra veckan gick tiden ut och enligt Toni Holm, internkonsult vid kommunen, så har de fått in flera anbud.

På torsdag ska kommunen ha sin första träff och se över anbuden.

Mer läsning

Annons