Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarlebybarnen kan få hemlagad mat i skolan igen

Skolmaten i Älvkarleby kommun kan komma lagas på hemmaplan igen.
En kostutredning har tillsatts för att titta på möjligheterna.

Annons

– Vi vill gärna ha det på hemmaplan. Dels för att vi inte är förtjust i de långa transporterna, dels för att vi kan ha varm mat direkt. Dessutom har vi större möjlighet att påverka matsedeln, säger Ingela Andersson, s, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

I dag levererar Uppsalaföretaget, Medirest, kyld mat till skolorna i Älvkarleby kommun. Företagets verksamhet kommer dock att upphöra från och med sommaren 2009.

Nämndens arbetsutskott har därför lämnat över frågan till kostkonsulent, Marianne Hasselberg, som ska utreda möjligheten för kommunen att laga skolmaten själv. Hon ska titta på hur mycket det kostar att åter öppna ett storkök på Rotskärsskolan.

Enligt Andersson har de flesta barn varit nöjda med maten. Hon ser dock flera vinster med att laga den på hemmaplan - under förutsättning att det inte blir dyrare för kommunen.

– Kostkonsulenten tror inte att det behöver bli dyrare så det ska bli intressant att se utredningen. Dessutom kommer det att skapa vissa arbetstillfällen, säger Andersson.

17 november ska kostutredningen vara färdig.

Annons