Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarlebys krav om pengar från scoutkåren går vidare

Älvkarleby kommun går vidare för att driva in pengar från Skutskärs Scoutkår.
– Vi vill att Kronofogdemyndigheten tar upp det igen, säger Jessika Lindegren, kultur- och fritidschef i Älvkarleby.

Annons

Som Arbetarbladet berättat tidigare så har Älvkarleby kommun krävt Skutskärs Scoutkår på 24 000 kronor – pengar som de fått i föreningsbidrag under åren 2007 och 2008. Orsaken till kravet är att föreningen inte har redovisat vad pengarna har gått till.

Bestrider kravet

Scoutkåren med dåvarande ordförande, Roger Skärberg, bestrider dock kravet. I ett yttrande till Uppsala tingsrätt framhåller Skärberg att de har haft verksamhet under de två åren, samt att de har redovisat till kommunen.

Efter att Kronofogdmyndigheten delgivit Roger Skärberg betalningsföreläggandet så hamnade ärendet hos Uppsala tingsrätt då inga pengar betatalades tillbaka.

Tingsrätten ansåg dock att Skärberg var fel person att delge kravet till och bollade tillbaka ärendet till Kronofogdemyndigheten för fortsatt handläggning. Därefter har inget hänt.

Utredas på nytt

Jessika Lindgren framhåller att ärendet har varit vilande men att de nu kommer begära att frågan utreds på nytt. Kravet är ställt till föreningen som i dag inte är aktiv. Vilken person som ska delges kravet blir upp till Kronofogdemyndigheten att utreda.

Mer läsning

Annons