Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en kines vill bygga vid Dragon Gate

Den är oklart om den kinesiske affärsmannen, Wang Jifeng, får bygga invid Dragon Gate.

– Vi har inte sett att det finns underlag för att utöka området med samma typ av verksamhet, säger Anna-Karin Jakobsson, bygg- och miljöchef i Älvkarleby.

Annons

Som Arbetarbladet berättat i mars i år har ytterligare en kinesisk investerare riktat blickarna mot Älvkarleby. Wang Jifeng vill köpa marken mitt emot Dragon Gate och bygga upp ett område med hotell, konferens, turism- och kulturevenemang, samt försäljning av grossistvaror.

Begärt planbesked

Han har begärt att få ett planbesked för sina planer – något som bygg och miljökontoret håller på att undersöka.

Anna-Karin Jakobsson, bygg- och miljöchef, framhåller att det är en svår fråga då Dragon Gate har en liknande verksamhet som de ännu inte har sett om det finns underlag för.

– Vi måste veta att det finns bärighet i projektet, säger hon och tillägger:

– Vi säger inte bara ja för att någon vill göra något. Det kan betyda ett stort ingrepp i området. Men det är en svår fråga för vi vill ju ha etableringar i kommunen. Därför kanske vi tar frågan upp till kommunfullmäktige.

Från samma provins som Li

Affärsmannen Wang Jifeng kommer från samma provins som mister Li – ägaren till Dragon Gate. Jifeng driver en Kung fu-skola i Kina, samt sysslar med fastighetsaffärer. Han är också involverad i utvecklingsprojekt inom medicin och högteknologi.

Mer läsning

Annons