Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen inflyttningsklart

/
  • Amleset Kafle, längst till vänster i bild trivs på Kunda. Till höger om henne sitter, Testulem Yemare, Brkiti Zena, Kudusan Gebrehiwet, Asmayt Omer och Mihret Tekie samtliga ursprungligen från Eritrea.
  • Rektor Evabritt Säfström är nöjd med de nya lokalerna.
  • Efter rundvisning var det dags för kaffe och tårta.

Under fredagen invigdes Kundas nya lokaler. Älvkarlebyhus med ordförande Lars Skytt och Kundas verksamhetschef Evabritt Säfström bjöd på gräddtårta.

Annons

Som utlovat blir det inflyttning till första advent, eller i alla fall dagen efter. Rektor för Kunda vuxenutbildning är Evabritt Säfström och hon känner sig nöjd med resultatet.

– Det är väldigt fina och ändamålsenliga lokaler. Vi har kunnat flytta tillbaka en del av den undervisning som vi inte hade plats för tidigare, vilket känns extra bra, säger hon.

Platsbristen har varit påtaglig och kön till vuxenutbildningen som bland annat erbjuder SFI, svenska för invandrare, är fortfarande lång.

Läs mer här: Komvuxbygge försenas

– Ja, trots de här nya fina lokalerna med tre stora undervisningslokaler så är vi trångbodda. Jag vet att man från kommunens sida jobbar på en lösning som ska frigöra fler lokaler på övervåningen, berättar Evabritt Säfström.

Ordföranden för fastighetsägaren Älvkarlebyhus Lars Skytt är också nöjd. Även om det tog lite tid att komma i gång, hölls tidplanen.

Läs mer här: Snart är det klart

– Vi har ju erbjudit de här lokalerna under en tid. Det känns väldigt bra att vi kunde hitta en lösning. Det är bra för vuxenutbildningen, och det är bra för oss, säger han.

Amleset Kafle från Eritrea går på SFI på Kunda. Hon berättar att hon läst svenska här i två år.

– Jag går C-kursen nu, och jag trivs jättebra. Det är bra att läsa svenska här. Så småningom vill jag bli sjuksköterska, säger hon.

Mer läsning