Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta nya platser minskar trycket på Tallmon i Skutskär

Nu ska trycket på korttidsboendet på Tallmon lättas. Åtta nya platser skapas inom kort.


Dessutom utreds ett nybygge med 18 platser på Tallmon.

Annons

I dag är trycket hårt på korttidsboendet på Tallmon. För att möta behovet håller socialförvaltningen, i samråd med personal, på att se över hur de snabbt ska kunna skapa flera platser. Enligt Lars Öhman, ordförande i socialnämnden i Älvkarleby, kan personalens kontor tas i anspråk. Det skulle innebära sju till åtta nya platser. Öhman hoppas att frågan ska upp på politikernas bord inom kort.

– Min förhoppning är att vi ska kunna göra den här ombyggnaden så fort som möjligt. Vi räknar med att göra den inom befintlig budget.

Det kan också bli aktuellt med en nybyggnation på Tallmon. En arkitekt har anlitats för att ta fram ritningar på ett särskilt boende med 18 platser.

En enkät som gjordes förra året visar att de flesta pensionärer över 80 år vill bo hemma. Däremot finns en efterfrågan på lägenhetsboende med gemensam matsal och sällskapsrum – liknande Fyrklövern i Skutskär.

– Efterfrågan får styra hur vi kommer att besluta, säger Öhman som framhåller att frågan ska utredas under 2009.

Om kommunen har råd kan Öhman inte svara på. Han påpekar att socialnämnden fick fullmäktiges uppdrag innan den rådande lågkonjunkturen.

Åtta nya platser minskar trycket på Tallmon i Skutskär

Mer läsning

Annons