Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Äventyrarna” tar över Sportfiskeforum

Nu tar ”Äventyrarna” över driften av Sportfiskeforum i Älvkarleby.
– Älvkarleby har ett bra läge där vi kan utveckla vår verksamhet, säger Torbjörn Hägglund som tar över driften tillsammans med Pär Andersson

Annons

I måndags blev det klart att företaget Äventyrarna Peppe och Tobbe AB ska driva sportfiskeforum i tre år. En person kommer att anställas för att sköta forumet och ta emot bokningar.

– Jag tror det kan bli jättebra. Det är människor som är duktiga och arbetar inom den här sektorn. Det finns möjlighet att utveckla området, säger kommunchef Annika Forsberg.

Pär Andersson och Torbjörn Hägglund är två av de tre huvudägarna till Äventyrarna i Högbo bruk. Sedan Äventyrarna försvann från Högbo har duon arbetat vidare tillsammans med olika mobila aktivitetsarrangemang och teambuilding.

Någon förändring av sportfiskeforumet är inte på gång – däremot vill Torbjörn Hägglund och Pär Andersson anlägga aktivitets- och äventyrsbanor i närheten. De vill också utöka butiken med försäljning av friluftslivsartiklar.

– Det är en fin utställning med museum, men vi måste ha en kringverksamhet för att få det lönsamt. Vi har saknat en bas att utgå från. Älvkarleby ligger bra till med många av våra aktörer inom bra avstånd, säger Torbjörn Hägglund.

Det kommunala sportfiskeforumet öppnade för ett år sedan och har en unik sportfiskesamling med 3000 föremål. Från och med i sommar är det Äventyrarna som driver anläggningen med ett kommunalt årligt stöd på 196 000 kronor.

Forumet kommer att ha öppet mellan maj och augusti. Hägglund berättar dock att öppettiderna sannolikt kommer att utökas i den takt som de har arrangemang i Älvkarleby.

Läs mer om företaget på www.aventyrarna.se

Mer läsning

Annons