Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyhallen blir för dyr

Den planerade bandyhallen i Skutskär blir för dyr.
– Vi tittar på andra hallalternativ, säger Kent Hockman, ordförande i klubben.

Annons

Att Svenska bandyförbundet har skjutit upp kravet på att alla elitseriematcher ska spelas inomhus till 2012 har gett Skutskärs bandy andrum.

– Först bygger vi en isbana nästa år. Vilken hall vi ska bygga tittar vi fortfarande på. Vi har fyra år på oss. Det viktigaste är att bygga en ny isbana, då har vi räddat bandyn, säger Kent Hockman.

Hur det går med jakten på sponsorer för ett hallbygge är Hockman väldigt förtegen om. Han säger att det finns intressenter om klubben kan presentera en långsiktig drift av hallen.

En ny isbana kostar runt 12 miljoner att bygga. Hur den ska finansieras är inte klart. Hockman räknar dock med att det blir billigare eftersom klubben gör mycket av arbetet själv.

Kommunstyrelsen har gett kommunchef Annika Forsberg i uppdrag att se över driftkostnaderna på Skutskärs IP – samt möjligheten för föreningarna att ta över hela ansvaret för idrottsplatsen.

– Hon ska ta fram olika alternativ på en anläggning med kylmaskiner och ny pist. Sen är det en fråga om det är vi som ska investera i en ny kylanläggning eller föreningarna, säger Lars Skytt, s, ordförande i kommunstyrelsen.

Oavsett om bandyhallplanerna genomförs eller inte måste kommunen byta ut den ammoniakanläggning som i dag kyler ishallen och bandyplanen.

– Det skulle kosta 2–3 miljoner kronor om vi bara bygger för hockeyn och 6–7 miljoner för både hockeyn och bandyn, säger Skytt.

Driften för bandyplanen för 2008 och 2009 är dock säkrad om inte kommunstyrelsen tar något nytt beslut i höst.

Mer läsning

Annons