Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butik med loppis ska stötta Skutskärs bandy

/
  • SKÄNKER SAKER. Många Skutskärsbor har skänkt saker till bandyklubbens nya butik. Bosse Holmgren håller upp dörren när Marianne och Lennart Holmberg kommer med sina saker.
  • FRIVILLIGT. Helene Eriksson ska sköta om butiken. Här tittar hon på en jacka som Marianne Holmgren har skänkt.
  • NY BUTIK. 1 september öppnar Skutskärs bandyförening en affär mitt i Skutskärs centrum. Julia Eriksson leker utanför butiken.
  • VÄLKOMMEN. En bandyspelare hälsar välkommen in i butiken.

Skutskärs bandyklubb öppnar butik i centrala Skutskär.

– Vi måste få in pengar nu när kommunen har dragit in bidraget, säger Bosse Holmgren, från föreningen.

Annons

1 september öppnar butiken som säljer saker som privatpersoner har skänkt. Det är både nytt och gammalt. Allt från tavlor och kläder till porslin och skridskor.

När Arbetarbladet tittade in i går var föreberedelserna inför öppnande i full gång. Helene Eriksson och Bosse Holmgren höll på att packa upp lådor med diverse saker som hundratals privatpersoner har skänkt. Helene Eriksson kommer arbeta ideellt i affären som ska ha öppet på eftermiddagarna tisdag till lördag.

– Jag tror det kan gå jättebra. Dels för att det är en loppis, men framför allt för att folk som kommer hit vill gynna bandyföreningen. Det går till en bra sak, säger hon.

Marianne och Lennart Holmgren kom in med lådor som de ville skänka. Det var skor, kläder, skidor och pjäxor.

– Jag vill gynna bandyn så den finns kvar på orten, säger Lennart Holmgren som är besviken på kommunens agerande.

– Det är katastrof att de inte får spela här på orten.

Skutskärsbon Birgitta Lindberg tittar in. Hon minns väl när den konstfrusna bandyplan byggdes och har suttit på supporterplats både SM finalen 1959 och 1964.

– Det är hemskt som det blivit. Synd att föreningen måste göra så här, säger Birgitta Lindberg som tänker skänka och handla saker när butiken öppnar.

Bosse Holmgren är glad för den respons de fått från ortsborna och tacksam för allt de skänkt. På lördag har butiken öppet för att ta emot mer saker. Därefter har de några hektiska dagar på sig att prismärka allt innan butiken slår upp portarna.

Mer läsning

Annons