Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingchef slår ifrån sig kritik från DO

Upplandsstiftelsen tycker inte att de gjort något fel då hörselskadade Sandra Norling inte fick fortsatt jobb i kassan och köket på Rullsands camping i Skutskär.

Annons

Platschefen Joakim Hansson säger att Sandra Norling inte hörde kunders beställningar i den slamriga miljön.

Arbetarbladet skrev i lördags om den anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) som Norling gjort med anledning av att hon tvingats sluta sitt sommarjobb. Joakim Hansson är förvånad över DO-anmälan.

– Vi anställde henne för att vara i köket och restaurangdelen. Men hon talade inte om att hon hörde dåligt. Hon hade svårt att höra vad kunder och personal sade.

Hansson säger att hörselskadan inte heller märktes under anställningsintervjun. Han menar att han som arbetsgivare måste agera och att det enda alternativa jobbet som fanns vara städning.

– Det finns inte så många arbetsuppgifter på en camping.

Sandra Norling, som gått en restaurangutbildning, upplevde det som "dålig stil" att bli erbjuden städning för att slippa prata med kunder.

Diskrimineringsombudsmannen ställer flera frågor till Upplandsstiftelsen med anledning av det inträffade. DO vill bland annat veta varför Norling erbjöds en städtjänst och när arbetsgivaren fick kännedom om funktionsnedsättningen. Svaren ska vara DO tillhanda senast 22 augusti.

Mer läsning

Annons