Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel är världens bästa brandman

/
  • Daniel Hallgren från Skutskär kan nu kalla sig världens tuffaste brandman. Han hade nämligen bästa totalresultat alla ålderskategorier i brandmanna-VM:s mest prestigefyllda gren, Toughest Firefighter Alive, med tävlingsinslag som starkt påminner om brandmännens arbetsvardag.
  • TUFFASTE BRANDMANNEN. Daniel Hallgren från Skutskär hade bästa totalresultat alla ålderskategorier i brandmanna-VM:s mest prestigefyllda gren, Toughest Firefighter Alive.

Världens bästa brandman räddar liv och släcker bränder i Skutskär.
35-årige fyrabarnspappan Daniel Hallgren tog guld i brandmanna-VM som nyligen avgjordes i Liverpool.
Nu hoppas han få ett fast heltidsjobb också.

Annons

Deltidsbrandmannen Daniel Hallgren har i tidigare brandmanna-VM nosat på guldet utan att räcka riktigt ända fram. Men i år var det dags. Daniel delade segern med en österrikare i den särklassigt mest prestigefyllda grenen, Toughest Firefighter Alive.

Efter att dragit slang, burit tungt i full utrustning, löpt hinderbana och mixtrat med teknisk utrustning var sista uppgiften att med tuber på ryggen och hjälp springa upp till toppen av ett 40-våningshus.

– Jag visste vilken tid som krävdes för att ta guld. När jag kom upp var jag helt slutkörd men samtidigt överlycklig.

 

Så nu är du världens bästa brandman?

 

– Dom säger det. Men jag har svårt att tro det, skrattar Daniel, som kombinerar deltidsjobbet vid stationen i Skutskär med att bland annat hoppa in som långtradarchaffis.

Eftersom 35-åringen brinner för brandmannayrket skulle han helst vilja jobba heltid inom räddningstjänsten. Men en formell brist i utbildningen har gjort att han hittills fått nöja sig med att vikariera på heltidstjänster.

– Men det här är yrket jag vill ägna mig åt. Det känns alltid bra att få göra någonting gott för andra människor.

 

Hur tränar man för att bli världens bästa brandman?

 

– Jag kör allsidig styrketräning i kombination med kondition, spänst och snabbhet.

 

Din styrka?

 

– Jämnheten. Jag har en bra vikt (78 kilo). De som är riktigt starka tappar lätt i konditionsgrenarna och de som är lätta och har bra kondis kan få det svårt när det handlar om att bära tungt.

Mer läsning

Annons