Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick årets Hållbarhetspris

/
  • GRATTIS. Peter Kontturi ger en check på 10 000 kronor till elever på Sörgärdets skola i Älvkarleby. Skolan får priset för ett projekt om rörelse och konstruktion.
  • PRISTAGARE. Det här är årets vinnare av Hållbarhetspriset i Älvkarleby kommun. Det är första gången som Bionär delar ut priset. Totalt 100 000 kronor fick pristagarna dela på.
  • GRATTIS. Peter Kontturi ger en check på 10 000 kronor till elever på Sörgärdets skola i Älvkarleby. Skolan får priset för ett projekt om rörelse och konstruktion.
  • MOT USA. Fotbollsspelaren Martin Hansson, 18, år vann årets resestipendium. Han ska studera i USA när han gått ut gymnasiet.
  • VINNARE. Skolsköterskorna Pernilla Hedin och Helena Nordqvist fick 20 000 kronor för att hjälpa tonårsflickor att hantera depression.
  • GLADA. Älvboda friskola fick 25 000 kronor för sitt arbete med storyline.
  • PRIS. Sörgärdets skola, klass 5, fick 10 000 kronor för ett projekt med temat konstruktion och rörelse.
  • UNGDOMAR.  Marma sportklubb fick 10 000 kronor för sitt arbete mot droger. Pengarna ska gå till att ställa i ordning en filmlokal.

Skolsköterskor som ska stävja depression hos tjejer.
En fotbollsspelare som ska plugga i USA.
Det är två av de fem vinnarna i årets Hållbarhetspris.

Annons

– Det är ett viktigt arbete så det känns jätteroligt att vi fått de här pengarna, sa skolsköterskan Pernilla Hedin.

Hon ska tillsammans med kollegan Helena Nordqvist driva ett projekt på Rotskärsskolan för att förebygga psykisk ohälsa bland tonårsflickor. De fick 20 000 kronor till arbetet.

I går delades Hållbarhetspriset ut på Älvkarleö herrgård. Priset grundades av Älvkarleby fjärrvärmebolag för sex år sedan. Nu i år var det Bionär som delade ut pengarna. Totalt får pristagarna 100 000 kronor att dela på.

Årskurs 5 på Sörgärdets skola fick 10 000 kronor till ett projekt på temat rörelse och konstruktion.

Älvboda friskola fick 25 000 kronor för att utveckla sitt arbete med storyline. Pengarna ska även gå till att representera skolan på en konferens i USA i höst.

En annan pristagare som också är på väg till USA är 18-årige Martin Hansson. Han tilldelades årets resestipendium på 25 000 kronor. Han går andra året på Borgarskolans samhällsvetenskapliga linje, med inriktning på idrott. Fotboll är hans stora intresse och han spelar med Gefle IF:s junior lag. Pengarna får han för han ska studera på collage i USA:

Marma sportklubb fick ta emot 10 000 kronor för sitt arbete för ungdomarna på orten.

– Vi ska göra i ordning en filmlokal för pengarna, berättar Kjell Grönberg, från Marma sportklubb.

Annons