Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas för en rad brott

Två unga män som tidigare erkänt flera brott i Älvkarleby och Skutskär åtalas nu för elva brott, bland annat misshandel, falskt alarm och för att ha orsakat skador i en villa till ett värde av 60 000 kronor.

Annons

De två unga männen, som båda är under 20 år, har härjat i Älvkarleby i två år. Det började med flera skadegörelser genom brand, inbrott och falska larmsamtal.

Förstörd inredning

Den mest kostsammaste skadegörelsen skedde under samma helg 2008.

En villa på Falludden som var under uppbyggnad fick inredning förstörd till ett värde av

60 000 kronor. Och sedan dess har brotten fortsatt. De unga männen ska exempelvis ha stulit pengar från ett café, krossat rutor på en skola och anlagt en brand vid en skrotbil och vid en stuga. Kostnaden för skadorna vid de två bränderna uppgår till 36 000 kronor. Det yrkas att männen ska ge ersättning till de olika målsägandena till ett totalt värde av omkring 120 000 kronor.

Stulit elektronik

Även en flicka, under 18 år, åtalas för ett brott utfört tillsammans med en av männen. De ska ha stulit två digital- kameror och en mobiltelefon på en skola till ett värde av 3 800 kronor. Flickan åtalas även för en annan stöld. Vid det tillfället ska hon ha stulit fyra busskort från ett omklädningsrum vid en skola. Busskortens värde uppgår till 4 000 kronor.

Mer läsning

Annons