Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter inbrott och rån – nu har ägarna tröttnat på skadegörelsen mot Preemmacken

/
  • Preem i Skutskär med ägarnaJennie Edenby och Linda Hallenberg.
  • Preem i Skutskär med ägarnaJennie Edenby och Linda Hallenberg.

Nu är Jennie och Linda trötta på skadegörelsen mot deras mack. I oktober förra året rånades den – och nu i veckan drabbades de av inbrott.

Annons

Jennie Edenby och Linda Hallenberg äger Preemmacken i Skutskär. Nu har de drabbats av inbrott igen. Det skedde natten till torsdagen med skadegörelse och stöld, och i oktober 2015 så rånades en av deras anställda.

– Nu senast i onsdagsnatt så knackade tjuven två rutor med ett järnrör. Då stal han Red Bull och Gott och blandat godispåsar till ett värde av några hundralappar. Men det kostar 30-40 000 kronor att laga rutorna. Det känns så onödigt, säger Jennie Edenby.

På en krossad ruta sitter tejp för att hålla ihop det splittrade partiet. En ruta har redan lagats och den här väntar på sin tur.

– Man tar det personligt. Det blir ett obehag att någon varit in och stulit. Det här är ju som vårt andra hem, säger Jennie.

– När jag kom och öppnade på morgonen och såg rutorna, då blev jag så arg. Jag hade en arg känsla i magen hela förmiddagen, säger Linda Hallenberg.

Kunderna kommer in i och hejar på glatt på Jennie och Linda.

– Det bästa i allt elände är i alla fall att våra kunder och ortsbor bryr sig om oss och stöttar oss när det händer sådana här saker. Det är skönt att ha byfolkets stöd i ryggen. Det får oss att kliva upp igen på morgonen och fortsätta jobba, fortsätter de.

– I oktober rånades Preem-macken. Då arbetade en anställd, det var en tråkig händelse. Rånaren åkte fast och det var ju bra, säger Jennie.

– Någon förstör så himla mycket för så lite. Vad hände med etik och moral? Någon tar valet att förstöra för oss, det är tråkigt.

En gång på natten så stal en tjuv en macka. Han somnade utanför och hade mackan i handen när väktaren kom.

Macken har öppet 06-23 och har kameraövervakning. När de tittar på filmen ser de hur tjuven har sönder rutorna och går direkt fram till hyllan med läsken Red Bull.

Läs också: Godissugen tjuv

Läs också: Liten del till panaxia drabbade

Läs också: Rån mot preemmacken i Skutskär

Mer läsning

Annons