Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra bevakning efter bränder

Tre bränder har anlagts i Skutskär i veckan.
Senast brann ett skjul ned till grunden.
– Vi har inga spår i dagsläget, säger Bertil Danielsson, biträdande närpolischef i Tierp/Älvkarleby.

Annons

Polisen har satt in extra bevakning i Skutskär efter den skadegörelse som inträffat de senaste veckorna. Förutom sten- och äppelkastning mot åkande bilar så har flera bränder anlagts.

– Det är märkligt att det har varit flera småbränder under en och samma vecka. Men det är svårt för oss att sammankoppla bränderna när vi inte har några spår, säger Bertil Danielsson som hoppas att allmänheten ska höra av sig med iakttagelser.

Ingen naturlig förklaring

 

Bryggans förskola och Rotskärsskolan utsattes för två brandattentat natten mot tisdagen.

Vid Rotskärsskolan hade någon lagt papper under en buske intill skolan och tänt på. Vid Bryggans förskola hade någon eller några hängt upp en kvast i ett klätterträd och tänt på. Ett vaktbolag upptäckte branden och släckte den.

På torsdagskvällen brann ett träskjul som stod mellan Svarthamnsvägen och Sandbankarna ned till grunden.

– Vi har gjort en teknisk undersökning och det finns ingen naturlig förklaring till branden.

Ett par veckor tidigare utsattes Älvkarleby bildemontering i Skutskär för ett brandattentat där sex skrotbilar sattes i brand. I samband med att nybyggarna på Falludden utsattes för grov skadegörelse så sattes en lastmaskin i brand.

– Vi ska ta kontakt med nätverkshuset och bevakningsbolag för att höra om de har sett något, säger Bertil Danielsson, som välkomnar allmänheten att hör av sig om de gjort iakttagelser.

Mer läsning

Annons