Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj räddade sig ur brinnande villa

/
  • Våldsam villabrand. Ett tvåvånings trähus på Flerängsvägen i Skutskär brann på söndagskvällen. En kvinna och två barn lyckades ta sig ut utan brännskador. Familjen förlorade sitt hus och alla ägodelar och troligen förolyckades även två hundar.

En villa på Flerängsvägen i Skutskär totalförstördes i en våldsam brand på söndagskvällen. De boende kunde ta sig ut utan brännskador, men troligen brann familjens hundar inne.

Annons

Stax efter klockan sex på söndagkvällen började det brinna i ett tvåvånings trähus i Skutskär. Enligt Uppsalapolisens vakthavande befäl Peter Lanzén var det barnen i huset som upptäckte att det brann bakom tv:n och ropade på sin mamma. Hon larmade räddningstjänsten och fick order om att lämna huset.

– När räddningstjänsten kom fram var redan hela huset övertänt, det gick på bara några minuter, säger räddningstjänstens inre befäl Jan-Olov Nyman.

Enligt polisen fanns även två hundar i huset.

– De ska ha sprungit upp på övervåningen när det började brinna. De kan ha förolyckats, säger Peter Lanzén.

Den första timmen hade räddningstjänsten ingen möjlighet att närma sig huset utan fick släcka utifrån och rikta in sig på att elden inte skulle sprida sig till ett uthus och vidare till andra hus. De räknade med att fortsätta med eftersläckning hela natten.

– Det finns inga golv kvar och knappt väggar, säger Jan-Olov Nyman.

Vad som orsakade branden är okänt, men polisen misstänker att den startade i ett eluttag bakom tv:n i vardagsrummet.

Mer läsning

Annons