Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen Abdulazez får inte återförenas med sin son Omar

Sonen Omar får ingen prövning i Migrationsöverdomstolen.
– Jag känner mig maktlös, säger pappa Mazin Abdulazez.

Annons

Som Arbetarbladet berättade förra veckan så kämpar Skutskärsparet Mazin Abdulazez och Ensaf Al-kalidi för att deras son Omar, 24, ska få förenas med dem och systern i Sverige. Familjen fick avslag och överklagade till Migrationsöverdomstolen som nu har avslagit deras överklagande.

– Det är svårt att ta ett beslut om en person utan att lyssna på hans ord. Alltid är bestämt innanför fyra väggar, säger Mazin Ambdulazez som tror beslutet hade blivit annat om han hade fått förklarat situationen.

Mazin har inte sett sin son Omar på åtta år. Situation tär på familjen som inte kan återförenas varken i hemlandet Irak eller Sverige.

– Jag vet inte vad jag ska göra för att min familj inte ska gå under, säger Mazin som är orolig för sin fru och sina barns hälsa.

Mazin betonar att det hade blivit mycket billigare för Svenska staten om de hade beviljat Omar uppehållstillstånd. Omar är utbildad och kan arbeta direkt. Nu tvingas staten ta hand om Mazins fru och dotter som behöver sjukhusvård.

Sonen Omar är över 18 år och då krävs det särskilda skäl. I dag bor Omar illegalt i Jordanien och mår psykiskt dåligt. Han kan inte försörja sig själv utan lever helt på de pengar familjen skickar till honom varje månad. Mazin Abdualzez har lagt fram bevis på att sonen är socialt, ekonomiskt och känslomässigt beroende av sin familj – men inte tillräckligt anser domstolen som avslagit deras ansökningar.

Mer läsning

Annons