Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser till Norduppland

Polisen i Tierp-Älvkarleby närpolisområde får förstärkning.
Inom ett år finns sju nya poliser på plats.

Annons

– Det betyder mycket. Det är bra med nytt friskt blod för att vi ska kunna leverera en bättre produkt till allmänheten, säger Niklas Hållkvist, närpolischef i Tierp/Älvkarleby närpolisområde.

I dag är styrkan 17 poliser i yttre tjänst. För att klara av en dygnetruntbevakning behöver de vara 24 poliser. I dag får Tierp/Älvkarleby stöd från Uppsala.

I sommar väntas två nya aspiranter och i februari kommer ytterligare fem.

Niklas Hållkvist framhåller att det polisiära arbetet fungerar mycket bra idag. Han betonar dock att arbetet kan bedrivas ännu bättre. Med fler poliser blir det lättare för dem att arbeta mer riktat mot vissa problem. De kan också arbeta mer förebyggande, samt öka synligheten i samhället. Målet är att öka tryggheten för medborgarna.

– I dag gör vi så gott vi kan med den personalstyrka vi har. Med fler poliser kan vi arbeta snabbare mot de problem som uppstår.

Utredningsmässigt ligger Tierp/Älvkarleby närpolisområde mycket bra till. Hållkvist betonar att effekten av fler poliser innebär att de hinner arbeta mer med ett ärende och därmed klara upp flera brott.

Mer läsning

Annons