Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera företag har fått falska stämningar

Företagaren som kräver Skutskärsbon Willer Gomez på 15 000 kronor står också bakom utskick av falska stämningsansökningar. Företag i Gävle som drabbats har polisanmält händelsen.

Annons

Damir Bubani står som ägare på företaget Länsdelen Norden AB som nyligen kontaktade Willer Gomez i Skutskär och hävdade att han var skyldig dem 24 000 kronor för en tjänst han inte beställt.

Samme man äger också Företagslansering Sverige AB som de senaste dagarna skickat ut falska stämningsansökningar till en rad företag. En faktura skickas ut tillsammans med ett papper som är utformat som en stämningsansökan med Sveriges domstolars logga på. På papperet står det att om fakturan inte betalas inom åtta dagar väcks åtal vid Helsingborgs tingsrätt.

– Vi blir nedringda av oroliga företagare som undrar om det finns någon stämningsansökan gentemot dem, säger Lena Klang vid Helsingborgs tingsrätt.

Ett företag som drabbats i Gävle har polisanmält händelsen.

– För mig är den här mannen huvudmisstänkt, säger Anders Samuelsson som är chef för grova brott hos polisen i Gävle.

Arbetarbladet har sökt Damir Bubani men han tar inte emot samtal enligt en man som svarar på ett av företagsnumren. Istället ska vi skicka frågorna till en postboxadress i Bjuv.

Mer läsning

Annons