Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist kräver Skytts avgång

Ann Cathrin Larsson, fp, kräver att kommunalrådet Lars Skytt, s, avgår. Hon anser att han förbrukat allmänhetens förtroende. Droppen som fick bägaren att rinna över var när Skytt förnekade att det funnits ett samarbetsavtal med kommunens väl.

Annons

– Jag tänker inte avgå utan planerar att sitta mandatperioden ut, säger Lars Skytt.

I torsdagens Arbetarbladet hävdade Lars Skytt att s aldrig slutit något avtal med kommunens väl.

Men Arbetarbladet har tagit del av skrivelsen som socialdemokraterna upprättade efter valet och där framkommer att kommunens väl inte får samarbeta med fp i utbyte mot att partiet blir representerat i kommunstyrelsen, Älvkarleby Fjärrvärme och Älvkarlebyhus AB.

– Det är en valteknisk samverkan som skrevs under efter valet 2006 och den gäller inte längre. Ann Cathrin Larsson pratar om något helt annat.

Bakgrunden till det politiska bråket handlar om representation och inflytande. Ann Cathrin Larsson känner sig motarbetad av s och när en ersättarplats till samordningsförbundet i Uppsala län skulle tillsättas från oppositionen – en från Älvkarlebyalliansen och den andra var Ann Cathrin Larsson själv – valdes efter sluten omröstning alliansens kandidat. Det var efter detta som Larsson hävdade att Europas sista diktatur finns i Älvkarleby.

– Vi tar i allra högsta grad hänsyn till oppositionen och det var också därför de fick två platser i samordningsförbundet. Sen kan inte jag rå för att de borgerliga inte kan enas, säger Lars Skytt.

Ann Cathrin Larsson kräver att Lars Skytt avgår.

– S hanterar inte de demokratiska frågorna på rätt sätt och de är maktfullkomliga. Jag anser att Lars Skytt förbrukat allmänhetens förtroende och jag kan inte förstå hur någon kan tycka att han sköter sitt uppdrag bra.

Annons