Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskoleavdelning blir kvar vid Jungfruholmen

Förskoleavdelningen som håller till i modulen vid Jungfruholmens skola får vara kvar. Det beslutade utbildnings- och omsorgsnämnden i går.

– Det var det geografiska läget som avgjorde, säger Anett Aulin (S), vice ordförande i nämnden.

Annons

Till sommaren 2013 ska tre kommunala förskoleavdelningar flytta in i Bodaskolan i Skutskär. Två avdelningar flyttar från Jungfruholmens skola. I går beslutade nämnden att den tredje som ska flytta in blir Tallkotten.

Valet stod mellan avdelningen som håller till i modulen vid Jungfruholmen och Tallkotten. Modulen kostar kommunen 320 000 kronor per år medan Tallkotten kostar 143 000 kronor per år.

– Det var det geografiska läget som avgjorde. Hade vi stängt modulen hade vi haft tre förskoleavdelningar i norra Skutskär och tolv i södra delen av Skutskär, säger Anett Aulin som är vice ordförande i utbildnings- och omsorgsnämnden.

Orsaken till att tre förskoleavdelningar ska flyttas till Bodaskolan är att kommunen vill göra sig av med lokalyta. Hyresavtalet på Jungfruholmens skola har sagts upp och all verksamhet ska flytta ut senast till halvårsskiftet 2013.

Mer läsning

Annons