Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Glöm inte att ta med matsäck i dag”

/
  • SAMTAL. Marlene Eriksson, förskolelärare, Sara Emesiöö, förskolelärare, Ida Norell, mamma till Molly som går på Mamma Mu, och Camilla Friberg, förskolelärare, pratar om appen. ”Det är jättebra med bilderna. Jag kan se vad Molly gjort på dagarna och så kan vi prata om dagen utifrån bilderna”, säger Ida Norell.

Sjukanmälan, påminnelser om matsäck och bilder från förskolan. Allt direkt i telefonen.
Avdelningen Mamma Mu i Skutskär är först ut i landet att testa en mobilapp skapad för förskolan.

Annons

Med appen ”Mitt barn” kan föräldrar skicka meddelanden till personalen om att barnen är sjuka eller ska vara lediga. Personalen kan lägga upp händelser och meddelanden till föräldrarna om att ta med exempelvis matsäck. De kan även skicka direktmeddelanden till en förälder. Dessutom lägger de upp bilder med korta texter där de berättar vad barnen gjort och lärt sig under dagen.

Just nu utvecklas en funktion där föräldrarna direkt i appen kan beställa blanketten från Försäkringskassan som de måste skicka in om barnet är sjukt.

21 av 22 barns föräldrar har hittills laddat ner programmet, som är gratis för föräldrarna, till sina mobiler.

– Jag tycker att det är jättebra. Speciellt att personalen lägger ut bilder så jag kan se vad barnen gör under dagarna, säger en av mammorna, Ida Norell.

Gitte Väisänen som jobbar på Mamma Mu ser många fördelar med mobilappen.

– Vi slipper passa telefonen och föräldrarna kan nå oss även om vi är ute i skogen. Vi kan också meddela föräldrarna om saker på ett mycket smidigare sätt, säger hon.

Appen har utvecklats av Skutskärsbon Björn Estliden och kollegan Jonas Isaksson från Gävle som tillsammans driver företaget B&J Solutions på sidan av sina ordinarie jobb.

– Både jag och Jonas är teknikintresserade och vi ville skapa en app som gör nytta. Ibland kanske svärmor hämtar på dagis och då kan man missa lappar om matsäck. Nu har man all den informationen i mobilen, säger Björn Estliden.

Nu har flera kommuner intresserat sig för att köpa in programmet och Björn Estliden hoppas att det kommer ut på marknaden så snabbt som möjligt.

Mer läsning

Annons