Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravid kvinna tvingades sluta

En Skutskärskvinna tvingades sluta på ett bilföretag Gävle efter att hon berättat att hon var gravid. Nu har hon anmält företaget till Diskrimineringsombudsmannen.

Annons

Enligt anmälan anställdes kvinnan på bilföretaget i början på december då de var i akut behov av folk. Hon fick en provanställning som skulle mynna ut i en tillsvidareanställning om allt fungerade bra. Efter en månad på företaget berättar kvinnan för sin chef att hon är gravid.

Nio dagar senare blir kvinnan inkallad till chefen. Han meddelar henne att provanställningen ska avslutas på grund av arbetsbrist. En månad senare får hon gå.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har beslutat att gå vidare med ärendet.

– Det här är någonting som vi vill titta vidare på. Jag har skickat en begäran om yttrande till företaget, säger Ingela Ekman, jurist och utredare på DO.

Senast den 21 februari skulle bilfirman ha skickat in sitt yttrande. Under tisdagen hade DO dock inte fått någon skrivelse från företaget.

Ansvarige chefen på firman är utomlands på semester och företaget uppger att de inte kan kommentera anmälan förrän han är tillbaka.

Mer läsning

Annons