Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvnaken man försökte locka till sig skolbarn

En halvnaken man försökte lura med sig skolbarn i sin bil. Händelserna inträffade i går morse när barnen stod och väntade på skolbussen i Älvkarleby.

Annons

– Vi ser mycket allvarligt på det här och det har hög prioritet, säger Niklas Hållqvist, närpolischef i Tierp/Älvkarleby.

Händelsen rubriceras som sexuellt ofredande. Polisen har ännu ingen misstänkt.

Barnen stod och väntade på skolbussen när en silverfärgad Volvo stannade till. Vid ratten satt en mörkhyad man med vit handduk på huvudet. Han talade mycket bra svenska.

– Han sa att bussen hade gått sönder eller kört i diket och erbjöd dem sedan skjuts till skolan, säger Hållqvist som berättar att mannen ska ha varit naken på nederdelen av kroppen.

Ingen åkte med

Mannen ska ha åkt runt och frågat flera barn som stod vid olika hållplatser efter Östanåvägen och Västanåvägen. Inget barn hoppade dock in i bilen. När barnen kom till Sörgärdets skola slog rektorn larm om händelsen.Hållqvist uppmanar allmänheten att vara vaksam och prata med sina barn om att inte följa med någon okänd.

Polisen ska nu utreda om det finns något samband mellan förra veckans händelse då ett barn blev sexuellt ofredat i omklädningsrummet i Skutskär ishall.

Enligt Hållqvist ska en man ha stoppat handen innanför byxan och frågat ett barn om denne vill följa med honom in i duschen.

Den misstänkte var en mörhyad man i 30–35 årsåldern.

– Vi jobbar med ärendena och kommer naturligtvis se om det finns någon koppling mellan dem, säger Niklas Hållqvist.

Mer läsning

Annons