Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörselskadade Sandra DO-anmäler camping

Sandra Norling hade fått ett semestervikariat på Rullsands camping i Skutskär. Men efter att arbetsgivaren fått vetskap om hennes hörselskada sades hon plötsligt upp. Nu anmäler Sandra Norling Upplandsstiftelsen, som driver campingen, till diskrimineringsombudsmannen (DO).

Annons

Det var i juni som 19-åriga Sandra Norling började stå i kassan och laga mat i restaurangen på Rullsands camping. På tredje arbetsdagen nämnde Sandra Norling sin hörselskada för arbetsgivaren på ett möte. Enligt Sandra Norling ändrade det här radikalt hennes villkor på arbetsplatsen: Hon fick veta att hon inte behövde komma på kvällspasset samma kväll och nästa arbetsdag sa arbetsgivaren att hon endast fick jobba kvar sju dagar till.

Enligt Sandra Norling, som anmäler campingen till DO, ville de inte ge henne mer arbete på grund av hennes hörselskada.

– När de fick reda på att jag var hörselskadad fick jag inte stå i kassan längre utan fick bara städa, säger Sandra Norling.

Efter att Sandra Norling slutat, ringde Upplandsstiftelsen och erbjöd henne en städtjänst.

– De sa att det skulle passa mig och min hörsel bra, eftersom jag då inte skulle stöta på några människor att prata med. Jag upplever det som väldigt dålig stil, säger Sandra Norling som har gått en restaurangutbildning och tidigare har praktiserat på restaurang.

Arbetarbladet har försökt nå arbetsgivaren Upplandsstiftelsen för en kommentar utan resultat. DO har nu kontaktat dem och begärt skriftliga svar innan 22 augusti.

Mer läsning

Annons