Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på bilskroten – igen

För tredje gången sedan i våras har Älvkarlebys bildemontering haft inbrott. Den här gången stal tjuvarna katalysatorer till ett värde av 75 000 kronor.

– Det är jobbigt, säger ägaren Josef Rached.

Annons

Någon gång under helgen har tjuvar tagit sig in på Älvkarlebys bildemontering och stulit 100 katalysatorer.

Förövarna klippte sig igenom ett stängsel, tog bort en plåtvägg och gjorde ett hål i väggen precis där katalysatorerna förvarades. Utan att fastna på någon av övervakningskamerorna eller utlösa larmet.

– De måste ha haft kännedom om hur det ser ut här. Jag var så glad över att jag hade skaffat kameror. Nu kommer jag inte att sova lugnt förrän jag utökat larmet och antalet kameror. Men det är dyrt, säger Josef Rached.

Tände eld

Bildemonteringen har utsatts för ett flertal stölder genom åren. För tre år sedan tände någon eld på flera bilar inne på skroten.

– Vi förlorar mycket på det här. Vi förlorar när vi köper in bilarna, när vi kapar dem, när vi lagar efter brottet. Det kostar mycket pengar.

Helgens stöld ägde rum någon gång mellan klockan 16 på fredagen och 14 på söndagen. Polisen har vid en teknisk undersökning av platsen funnit vissa spår efter förövarna.

– Det rör sig om små saker som ligger förpackade i askar. Det är tydligen någon ädelmetall i dem, säger biträdande närpolischef Bertil Danielsson.

Under samma tidsrymd stals 175 liter diesel ur två fordon i Skutskär. Polisen tror att stölderna kan hänga samman.

Mer läsning

Annons