Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen skadades vid brand i sommarstuga

/

En sommarstuga på Prästgårdsvägen började brinna i går vid 17-tiden. När Skutskärs räddningstjänst var på plats var stugan redan övertänd.

Annons

– Vi skickade in rökdykare och gjorde ett hål i taket men det gick inte att rädda huset. Det blev totalförstört, säger Pär Törnhult, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Ingen person kom till skada i branden. Stugans ägare befann sig i sitt hem i Västerås. Släckningsarbetet pågick hela kvällen och räddningstjänsten koncentrerade sig på att stoppa branden från att spridas. De åkte därifrån först vid 22-tiden.

Det var allmänt stökigt på Prästgårdsvägen i Älvkarleby i går kväll. Strax efter klockan 17 var några personer och ryckte i en garageport. Enligt vittnesuppgifter var de drogpåverkade. 17:28 började det brinna i en sommarstuga. 17:46 utsattes ett annat hus på Prästgårdsvägen för skadegörelse när en blomkruka kastades in genom ett fönster. En person med huva över huvudet sågs springa från platsen. En timme senare upptäcktes ett inbrott på Prästgårdsvägen. Villaägaren hade bara varit borta knappt en timme och när han kom hem var altandörren uppbruten.

Vad som utlöste branden är ännu oklart men en utredning ska förhoppningsvis ge svar på det.Anne Sjödin

Annons