Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget hotell vid Dragon Gate förrän till våren

/
  • vd:n hoppas öppna till våren. Restaurangen och souvenirbutiken är de enda verksamheterna som är igång vid Dragon Gate nu. Hälsocentret ligger nere medan sprinklersystemet installeras.

I sakta mak färdigställs hotellet vid Dragon Gate.

Men det dröjer ytterligare ett halvår innan de första gästerna kan övernatta.

Annons

Våning för våning har sprinklersystemet på hotellet vid Dragon Gate bytts ut. Nu återstår bara bottenplanet. Men trots att sprinklersystemet snart är klart kommer inte hotellet att öppna än på länge.

– Det blir i slutet på våren någon gång, säger Kenny Li, vd på Dragon Gate.

Han har precis anlitat en firma som ska fixa uppvärmningen. Den befintliga utrustningen ska ses över och nya radiatorer installeras. Även en del isolering återstår.

– De börjar nog i nästa vecka. Medan de fixar värmen ska vi börja se över kommunikationslösningar, bredband och tv till hotellet, säger han.

För att snabba upp byggandet använder Kenny Li kinesisk arbetskraft till allt förberedande arbete. De svenska företagen sköter bara själva installationerna.

– Vi vill att allt ska bli klart så snabbt som möjligt men svenska företag jobbar inte så fort. Vår arbetskraft hjälper till och borrar hål och sådant.

När sprinklersystemet och värmen är klar ska arbetena besiktigas. Därefter hoppas Kenny Li att hotellet kan slå upp portarna.

Mer läsning

Annons