Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag hoppas affären blir av"

/
  • KANONBRA. Jim Jakobsson, Kevin Höglenius, Daniel Strid, David Jönsson, Gustav Tränman och Daniel Nordenstam tycker det låter kanonbra med en skejt- och bm-xpark i gamla Hemköp. De tycker inte det finns så mycket att göra i Skutskär om man inte idrottar. Fritidsgården Träffen tycker de har för lite aktiviteter. ”En skejtpark skulle bli perfekt”, säger en av grabbarna.

"Det är ett behjärtansvärt initiativ. Jag hoppas affären blir av". Det säger Joakim Gillman, förvaltare av gamla Hemköps fastighet i Skutskär.

Annons

I onsdagens tidning berättade Arbetarbladet om att föräldrarna Aneta Blom och Ann-Cathrin Larsson vill anlägga en skejt- och bmx-park, i gamla Hemköps lokaler. Fastigheten har i dag en hyresgäst – Willys. De övriga 800 kvadratmeter lokalyta har stått tom en längre tid. Nu hoppas duon att lokalen ska bli ett allaktivitetshus för ungdomar.

Fastighetsbolaget Teri Property Sweden AB som äger fastigheten ser positivt på föräldrarnas vision. Enligt Joakim Gillman finns det inga andra intressenter i dagsläget. Han har varit i kontakt med Ann-Cathrin Larsson och visat dem lokalen ett par gånger.

– Vi har diskuterat med dem, men vad som ska inrymmas är inte riktigt klart. De måste få tag på samarbetspartners som kan dela på finansieringen, säger Joakim Gillman.

Initiativtagarna har bildat en facebook-grupp för att kolla intresset bland ungdomarna. Hittills har runt 160 ungdomar gått med i gruppen.

Mer läsning

Annons