Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt på sponsorer till skejt- och BMX-hall i Skutskär

Planerna på en skejt- och BMX-hall i Skutskär fortskrider.
Nu börjar jakten på sponsorer för att säkra en framtida hyra.

Annons

– Egentligen har vi kommit väldigt långt. Vi har fått en bra kunskap och skaffat oss ett brett, stort kontaktnät. Men vi är beroende av sponsorer, säger Ann-Cathrin Larsson, en av initiativtagarna till hallen.

Hon berättar att flera vuxna och ungdomar från föreningen Fantasy Factory varit iväg på en inspirationsresa. De besökte skejtgymansiet i Avesta och en ungdomsgård i Borlänge som är inriktad på skejt och BMX-åkande. Dessutom stannade de till i Hoforshallen så ungdomarna fick testa.

– Vi fick mycket matnyttigt med oss. Vi måste skaffa oss inspiration och kunskap, säger Larsson.

Bredvid Willys

Föreningens nästa steg är att se över den befintliga ritningen på lokalen för att skissa hur de tänkt att det ska se ut – både invändigt och utvändigt. Därefter ska de ut på sponsorjakt. Det är den stora lediga lokalen invid Willys som är aktuell.

– Vi måste göra i ordning ett professionellt prospekt som vi kan presentera för Stora Enso och Vattenfall som är de stora sponsorerna som vi har tänkt oss.

Har ni några andra sponsorer klara?

– Nej, vi har väntat på ritningar från fastighetsförvaltaren. Däremot har vi tagit fram pins som vi ska sälja för en hundring. Säljer vi 10 000 stycken får vi in 300 000 kronor, säger Larsson som berättar att de även kommer att söka bidrag från stiftelser och fonder för att finansiera verksamheten.

Larsson har knutit kontakt med föreningen Shake it i Gävle som sagt att de är villiga att sponsra ramper tillsammans med dem. Dessutom har Hälsoäventyren i Uppsala visat intresse för att ha en mobilverksamhet i lokalen.

Mer läsning

Annons