Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lan och fnitter i 46 timmar

/
  • TURNERING. Ludvig Westerholm som går i sjuan på Rotskärsskolan är med på lanet för att delta i en League of legends-turnering. Bredvid sitter lagkamraten Alexander Larsson.
  • LEKAR. Tjejerna som deltog i tjejkvällen började med att leka lekar för att lära känna varandra. Här försöker Lina Haglund och Emili Nohrén hitta en stol att sätta sig på innan någon annan tar den.

Dataspel i 46 timmar.

Det roar sig ett 30-tal ungdomar sig med på Rotskärsskolan i helgen.

– Jag ska försöka vara vaken hela tiden, säger Alexander Rodriguez, 13 år.

Annons

Under fredagskvällen anlände ungdomarna en efter en till Rotskärsskolan i Skutskär. Med sig i väskan hade de tangentbord, plattskärmar, läsk och chips.

Vid sjutiden på kvällen var alla sladdar dragna, skärmar uppställda och spel valda och ungdomarna kunde slå sig till ro framför varsin skärm. Där ska de sitta och spela dataspel i 46 timmar, 47 om man räknar med att klockan ska ställas om.

– Det är roligt att sitta med datorn tillsammans med kompisarna, säger Alexander Larsson, som går i sjuan på Rotskärsskolan.

I rummet bredvid samlades ett tiotal tjejer för att ha tjejkväll. Där inleddes kvällen med lekar för att alla skulle lära känna varandra. Därefter skulle det bli musiktävling, sminktävling med killarna som sminkdockor och annat skoj.

– Det är bra att det är tjejkväll också för alla tjejer kanske inte gillar att lana. Det finns mer saker att göra här än att sitta framför skärmen, säger Lovisa Hedman som är tolv år och går på Rotskärsskolan.

Lanet och tjejkvällen har arrangerats av klass 9 EF på skolan. I flera månader har de planerat och förberett inför helgen.

– Det är roligt att det är igång nu, säger Erik Rodriguez som varit med och planerat själva lanet.

Förutom dataspel och tjejkväll driver klassen även ett kafé under helgen, där de laddat med hembakta bullar, pan pizza och läsk i mängder.

– Det blir både jobb och spel för oss. Ibland ska jag stå i kaféet, resten av tiden kan jag spela, säger Erik Rodriguez, medan han skjuter gubbar på skärmen.

Pengarna som klassen får ihop ska gå till deras klassresa till London i december.

Mer läsning

Annons