Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Likmaskar i fläkten

/
  • BLEV SJUK.
  • LIKMASKAR. Det rasade ner likmaskar på spisen hos Elisabeth Hockman Sandin.
  • VATTENSKADA. Det blev vattenskada även i lägenheten på nedre botten.
  • MÖGEL. Barnvagn, kläder, kökssoffa, madrass och en sadel blev vatten- och mögelskadad.
  • VATTENSKADA. Hyresgästerna i de gamla fastigheterna på Bultbovägen 4c drabbades av vattenskador när taket läckte.

Likmaskar i köket, mögel i badrummet och förstörda kläder för över 20 000 kronor.

Hyresgästerna Ann-Cathrine Andersson och Elisabeth Hockman Sandin känner sig kränkta av Älvkarlebyhus.

– Jag spydde upp middagen, berättar Elisabeth som plockade likmaskar ur fläkten.

Annons

Redan förra sommaren slog Ann-Cathrin Andersson larm till bostadsbolaget Älvkarlebyhus om att taket på flerbostadshuset på Bultbovägen 4 c måste repareras - men inget hände. Vintern som kom bekräftad Ann-Cathrins farhågor. Taket höll inte. Den smälta snön rann in på vinden och ner i lägenheterna.

Ann-Cathrin berättar om hur hon fått stått ut med mögellukt, kyla och vatten i lägenheten under lång tid innan bostadsbolaget renoverade hennes bostad. Besvären fortsatte även när hon flyttade in i grannlägenheten.

– Jag har bott i en soptipp i fem månader. Det har inte gått att hålla rent. Jag blev sjuk av allt mögel, säger Ann-Cathrin som drabbades av ohyra i lägenheten.

Elisabeth, som bor med sina två barn på nedre botten, drabbades hårt under takreparationsarbetet. Hon fick kläder och förrådssaker förstörda till ett värde av 32 000 kronor. Hennes dotter skadade sig efter att ha trampat på en spik på tomten och fick de två första veckorna på sommarlovet förstörda. Till råga på allt drabbades de av likmaskar i köket efter att en kaja fastnat i fläktröret då plåten för skorstenen var borttagen.

– Jag hade precis lagat mat på spisen och ätit med barnen när jag såg att det var något på spisen. När jag tände lampan såg jag att det kryllade av vita likmaskar, berättar Elisabeth som fick leva på hämtmat i en vecka.

Elisabeth och Ann-Cathrin är starkt kritisk till Älvkarlebyhus. De tycker bolaget har varit nonchalant. De vill att bolaget tar sitt fulla ansvar och ersätter dem för de skador och obehag de varit med om.

– Om jag har sönder något så får jag betala det. Det ska även de få göra, säger Elisabeth som tycker Älvkarlebyhus bara slingrar sig och förhalar processen.

Mer läsning

Annons