Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysande jobb med nya stolpar i Gårdskär

/
  • Jobbargäng. Några som jobbat i spåret i Gårdskär är, från vänster, Bertil Grönkvist, Örjan Skoglund, Tony Persson och Kjell-Åke Ederyd.

Annons

Gårdskärs Idrottsförening genomför ett av sina största projekt sedan klubbens kvitterkvällar från 60-talet och framåt.

Den gamla belysningen på motionsspåret byts nämligen ut och runt 50 belysningsstolpar sätts ut i den 2500 meter långa slingan.

Bidrag från Riksidrottsförbundet och satsning med eget kapital från idrottsföreningens sida har bidragit till att projektet har kunnat genomföras men den största orsaken är byborna själva.

Stolpar har nämligen sålts för 3000:- styck och här har Gårdskärs innevånare ställt upp och investerat i något som kommer att ihågkommas så länge armaturen lever. Varje stolpe kommer nämligen att ”öronmärkas” med sponsorns namn samt en tavla med samtliga sponsorer kommer att sättas upp vid Slåttervallen.

Det här har gått så mycket bättre än vad vi hoppats på. Vi har haft mellan 10-15 man i spåret som jobbat varje lördag i 8 veckors tid, allt ifrån elektriker till folk med spadar, spett och grävmaskiner. Några har till och med varit ute och jobbat i stort sett varje dag, berättar klubbens ordförande Olle Östlund.

Uppställningen har varit total och tidsplaneringen att det hela skulle vara klart till nästa höst har slagit alla rekord.

Vi har fyra stolpar kvar att koppla ström i, sen är vi klara förutom att det skall snyggas till i spåret med borttagning av stenar och dylikt. Det är bara att lyfta på hatten och tacka alla inblandade för en fantastisk insats, fortsätter Olle.

Nu ser föreningen framemot att kunna göra en riktig invigning av spåret till sommaren och kanske få någon ”kändis” att klippa bandet och samtidigt prova på ett spår i topptrim med belysning av yppersta klass.

Larsgöran Svensson

Mer läsning

Annons