Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många var nyfikna på ”nya” rustade Rullsand

/
  • INVIGNING. Christian Sonnenstein, ordförande i Upplandsstiftelsen, klippte det traditionella bandet när den nybyggda restaurangen med butik invigdes på tisdagen.
  • INVIGNING. Christian Sonnenstein, ordförande i Upplandsstiftelsen, klippte det traditionella bandet när den nybyggda restaurangen med butik invigdes på tisdagen.
  • VILL KOLLA. Många passade på att titta in i de nybyggda stugorna.
  • GRATTAR. Älvkarlebys turist- och näringslivschef, Jan Bendrik, lyckönskar stiftelsen med en blomma.
  • MODERNA STUGOR. Åtta fyrbäddsstugor med modern standard har byggts i stället för de enklare campingstugor som tidigare fanns här. De beräknas vara helt klara under juni månad.
  • SOLCELLER. Servicebyggnaden värms numera upp av solceller – före renoveringen var det gasol som gällde. Nästa år ska byggnaden renoveras invändigt.
  • NY RESTAURANG. Om drygt en vecka öppnar den nya restaurangen på Rullsands camping. Bygget gick loss på 3,5 miljoner kronor.
  • HavsuTSIKT. Restaurangens vetter ut mot stranden och havet.
  • PRISTAGARE. Lena Jonsell, Uppsala, fick ta emot Upplandsstiftelsen naturvårdspris under invigningen. Hon fick priset för att hon med stor entusiasm och ideellt engagemang varit en drivande kraft för det enorma arbetet med att producera Upplands landskapsflora där mer än 2 800 kärlväxtarter presenteras och där Upplands geologi, klimat, naturtyper och floraförändringar finns ingående beskrivna.

Nybyggd restaurang och åtta nya campingstugor. I går invigdes ”nya” Rullsands camping efter renovering. 8 miljoner har uppfräschningen kostat.

Annons

– Det har varit ett stort arbete och en kamp om tiden för att få klart innan högsäsongen av campingen drar igång, sa Christian Sonnenstein, ordförande i Upplandsstiftelsen, som klippte bandet.

Nära förlora sina tre stjärnor

Det är stiftelsen som äger och driver campingen. Rullsand har varit nära att förlora sin trestjärniga klassificering och upprustningen har varit ett måste för att behålla trean.

Stiftelsen började redan förra året med renovering av campingen. Bland annat konverterades en servicebyggnad från gasoldrift till solceller. Nästa år ska byggnaden renoveras invändigt.

I år står en ny, stor restaurang klar. Därtill har de enkla campingstugorna ersatts av åtta moderna och välutrustade stugor.

Campingen har öppnat för säsongen – men själva upprustningen är långt ifrån klart. Stugorna ska färdigställas, gräsmattor rullas ut och det ska snyggas till efter markgrävningarna för bredband. Målet är att restaurangen ska öppna till Kristi himmelsfärds dag och att stugorna ska vara hyrbara från i juni.

Öppet året om

Nytt för i år är att campingen kommer ha öppet med personal året runt. När campingsäsongen är över ska det satsa på konferenser på plats.

– Det är väldigt viktigt för kommunen att det blir en året runt anläggning. Sen hoppas vi på en bra arrendator så det kan bli en långsiktig bärighet i anläggningen, säger före detta kommunalrådet Lars Skytt (S). Jan Lundqvist, vd för Upplandsstiftelsen, berättar att anläggningen gett ungdomar jobb.

– Mellan maj till september erbjuder vi 15–20 ungdomar från trakten jobb, säger Lundqvist.

Mer läsning

Annons