Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marscher gick hem på Fyrklövern

/
  • STÄMNING. Damerna i rött Britt Mari Alenius och Margareta Jansson uppskattade konserten. ”Det betyder mycket. Det lättar upp stämningen”, säger Margareta Jansson.
  • KLAPPA TAKT. Tommy Eriksson Liljeblad och Karl Rak gillade konserten. Karl Rak klappade takten till favoritmarschen ”Stars and stripes forever”.
  • MARSCH. Lennart Stevensson på horn, Simon Frisk på tuba och Birgitta Lagerstedt på trombon är tre av fem musiker i Linnékvintetten. En av Musik i Upplands fastaensembler.

Ett fyrtiotal pensionärer lyssnade till marscher på Fyrklövern i går.

Linnékvintetten från Musik i Uppland stod för tonerna.

– Det betyder väldigt mycket, säger Margareta Jansson, boende på Fyrklövern.

Annons

Pensionärerna på servicehuset Fyrklövern fick njuta av Linnékvintettens andra spelning i Skutskär för dagen. Strax före spelade de på biblioteket för ett trettiotal åhörare.

Hela den 40 minuter långa konserten bestod av marscher.

– Det var mycket bra. Som gammal militär uppskattar jag marscher. Stars and stripes var min favorit, säger Karl Rak som bor på Fyrklövern.

Pensionärerna klappade takten med breda leenden på sina läppar. Varje låt från den lilla blåsensemblen möttes av en hjärtlig applåd.

– Det var en del låtar som jag kände igen. Det var trevligt. Det blir lite annorlunda när man känner igen musiken, säger Gullan Sågström, en av åhörarna.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Musik i Uppland och Älvkarleby kommun. Linnékvintetten ska hålla fyra konserter till i Älvkarleby.

I december besöker de äldreboendena Tallmon och Östangård för att spela julmusik. Vid varje tillfälle hålls en lunchkonsert på biblioteket.

Mer läsning

Annons