Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Middagen blir billigare – men inte lunchen

/
  • BILLIGARE. På restaurang Kungsådran blir a la carte-maten billigare men lunchen ligger kvar på samma pris. Lisbeth Linngård,ägare, Solveig Zander (C) riksdagsledamot, Sture Linngård, ägare och Clarrie Leim (C) politiker i Älvkarleby diskuterar vad momssänkningen betyder för restaurangerna.

Regeringen sänkte momsen för restauranger den 1 januari.

I Älvkarleby blir det billigare att äta a la carte på vissa ställen.

Men att gå ut och äta lunch kostar fortfarande lika mycket.

Annons

– Vi sänker inte priserna. Istället satsar vi på att köpa bättre råvaror så att maten håller högre kvalitet. På det viset hoppas vi locka mer kunder och det kan leda till att vi anställer någon, säger Qouch Nguyen som driver lunchrestaurangen Skutan i Skutskär tillsammans med sin mor och far.

Under tisdagen fick han besök av riksdagsledamoten Solveig Zander (C) och Clairre Leim (C), ledamot i kommunfullmäktige i Älvkarleby, när de hälsade på restaurangägare för att prata om momssänkningen.

– De flesta är försiktigt positiva. Man sänker priserna på a la carte men inte på lunchen eftersom marginalerna är för tajta, säger Solveig Zander.

På restaurang Kungsådran räknar ägarna med att kunna sänka priset på a la carte-menyn med cirka tio procent. Även där behåller de lunchpriset.

– Momssänkningen på dagens lunch innebär att vi kan behålla priset istället för att höja det, säger Sture Linngård som driver restaurangen med sin fru.

– Men vi är jättepositiva till den sänkta momsen. Förhoppningsvis kan vi sluta jobba mer än heltid tack vare den, tillägger han.

Mer läsning

Annons