Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket polisanmäler parti

Förra veckan delade Svenskarnas parti ut flygblad till alla Marmabor. Nu har de skickat ett personligt brev till en person som jobbar inom Migrationsverket.

– Vi har kontaktat polisen och gjort en anmälan, säger Sverker Spaak, enhetschef på Migrationsverket.

Annons

Enligt polisanmälan uppfattades det personliga brevet som obehagligt av personen som fått det. För tillfället rubriceras brottet som hets mot folkgrupp av polisen.

– Vi kommer att titta på hur breven är skrivna och vad som står där. Sedan kommer brottsrubriceringen att prövas, säger Bertil Danielsson som är biträdande närpolischef.

Sverker Spaak ser allvarligt på breven.

– Just nu undviker vi ensamarbete vid ankomstboendet i Marma. Vi har också kopplat in Migrationsverkets säkerhetsavdelning. Om det här tar andra uttryck än att det kommer via posten utökar vi säkerhetsbevakningen.

I sådana fall kan det bli fråga om att Migrationsverket anlitar ett vaktbolag som vaktar i Marma.

Patrik Sverin som är gruppledare i norra Uppland för Svenskarnas parti och har undertecknat breven anser inte att partiet brutit mot några lagar.

– Vi har yttrandefrihet i Sverige och vi har rätt att informera människor utan att bli anmälda för det. När poliserna har läst breven kommer utredningen läggas ner, säger han.

Mer läsning

Annons