Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Militärtorn blir bostad

/
  • BOSTAD. Fredrik Högvall har köpte det gamla militärtornet i Älvkarleö bruk. Hans planer är att renovera tornet till privatbostad. Utsidankaraktär vill han dock inte förändra.

Det gamla militärtornet i Lanforsen ska bli privatbostad. Ägare Fredrik Högvall, från Stockholm, planerar att flytta dit.

Annons

– Tanken är att tornet ska bli som ett enda stort vardagsrum, säger Fredrik Högvall.

Förra våren köpte han militärtornet i Älvkarleö bruk, samt två intilliggande tomter. Det var ett impulsköp konstaterar Fredrik Högvall som dock inte har ångrat sig.

Han hade precis kommit hem från en långresa i USA när han sökte runt på Internet efter lediga tomter i Mellansverige. Han fastnade direkt för tornet som var från 1920-talet. Han hade redan bestämt sig för att köpa tornet innan han åkte dit och kollade.

– Det var en kul byggnad, säger Fredrik som även köpte granntomterna med baracker och tennisbana för att underlätta med boende och el när han renoverar.

Sedan förra våren har han hållit på att renovera inne i tornet som består av fyra våningar. Han vill att tornet som är från 1920-talet ska få behålla sin yttre karaktär.

– Jag tycker inte om när man gör om och tillbyggnader på gamla fastigheter. Jag vill låta det vara som det är.

Just nu har tornet varit hans vår- och sommarställe. Längre fram planerar han att flytta dit. Fredrik har också planer på att bygga ett fristående hus intill tornet. Han gillar det lugna läget och närheten till arbetet i Stockholm.

– Det har blivit som ett weekendhus. Det är skönt att åka hit från Stockholm och koppla av.

Mer läsning

Annons