Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk för ungdomar läggs ned

/
  • UNGDOMAR. Mattias Bengtsson tycker att det är synd att ungdomsprojektet lades ner. ”Jag tror att pengar som satsas på ungdomarna är pengar som kommunen tjänar igen ganska snabbt. För att ett sådant här projekt ska fungera måste man tänka långsiktigt”, säger han.

Det blev aldrig något nätverk för ungdomar i Älvkarleby.

Projektet avslutades vid årsskiftet – då hade ungdomsnätverket inte ens kommit igång.

– Det känns jättetråkigt, säger Mattias Bengtsson som var projektledare.

Annons

I april 2011 startades projektet ”Tillsammans når vi längre” i Älvkarleby kommun. Målet var bland annat att bygga upp ett ungdomsnätverk för att stärka ungdomars möjligheter att påverka i kommunen.

Men när projekttiden gick ut vid årsskiftet lades projektet ner eftersom det inte fanns några pengar till en fortsättning.

Projektet finansierades fram till årsskiftet dels med bidrag från Länsstyrelsen och dels av kommunen – 300 000 kronor vardera. Därefter gick det inte att söka nya pengar från Länsstyrelsen eftersom regeringen dragit in bidraget. Därmed avslutades projektet.

Eftersom det har varit oklart om projektet skulle förlängas sedan i slutet på sommaren har Mattias Bengtsson valt att inte starta upp ungdomsnätverket trots att det var syftet med ”Tillsammans når vi längre”.

– Jag ville inte lova ungdomarna någonting och dra igång nätverket om det sedan skulle läggas ner på en gång. Därför har jag avvaktat.

Under de åtta månader som projektet pågått har Mattias Bengtsson genomfört en stor enkät bland ungdomarna i kommunen där de bland annat svarar på frågor om hur de ser på sin möjlighet att påverka i kommunen.

Resultatet presenteras inom kort.

Mer läsning

Annons