Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverkshusetflyttar tillpolishuset?

Nätverkshuset kan komma att flytta in i polishuset i Skutskär.
– Det finns önskemål om att vi borde ligga centralare, säger Anna Tikkanen-Lindell vid Nätverkshuset.

Annons

Som Arbetarbladet berättat tidigare lämnar polismyndigheten lokalen vid årsskiftet. Polisen ska flytta sin verksamhet till Tierp för att spara pengar. Däremot ska en viss kundservice finnas kvar och erbjudas via receptionen i kommunhuset.

Vid senaste kommunfullmäktige berättade Lars Skytt, (S), kommunalråd att de tittar på att flytta Nätverkshuset till polishuset. Detta för att spara pengar genom att fylla kommunens tomma lokaler. Något beslut i frågan finns inte.

Anna Tikkanen-Lindell, vikarierande samordnare för Nätverkshuset, ser positivt på en eventuell flytt. De åtta anställda har varit och tittat på lokalerna. Flera klienter tycker att det är för långt att ta sig till Berget där verksamheten bedrivs i dag.

– Den här lokalen tror vi skulle passa bra. Det är nära till skolor, socialförvaltningen, dagis och till människorna, säger Anna Tikkanen-Lindell.

I dag är det ett hårt tryck på Nätverkshuset. Intensivstödjarna arbetar mot runt 160 familjer. Därtill har de två alkohol- och drogterapeuterna ett hundratal klienter. Anna Tikkanen-Lindell betonar att lokalfrågan inte är det viktigaste för verksamheten utan det är vilka personer som arbetar där.

– Antalet klienter har ökat. De som kommer hit vet att de möts av professionella personer som inte dömer någon. 70 procent söker sig hit självmant och 30 procent blir hänvisade via socialförvaltningen. För några år sedan var siffrorna tvärtom, säger Anna Tikkanen-Lindell.

Mer läsning

Annons