Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har sista flyttlasset gått från Skutskärs polisstation

/
  • TOM STATION. Nu har polisen lämnat lokalen. Nästa vecka påbörjas ombyggnaden inför inflyttningen av Nätverkshuset.

Nu är polisstationen i Skutskär tom. I fredags gick sista flyttlasset till Tierp. Inom kort flyttar Nätverkshuset in.

Annons

15 oktober slog polisstationen i Skutskär igen på grund av besparingsskäl. Delar av kundservicen har tagits över av Älvkarleby kommun. I veckan har stationen tömts och från och med nästa vecka utgår de åtta i personalen från Tierp.

Polismyndigheten räknar med att spara 200 000 kronor i lokalkostnad på förändringen. Samtidigt hyr myndigheten ett rum i kommunhuset där de ska kunna hålla förhör. Kostnaden för rummet och servicen som kommunen tagit över ligger på sammanlagt 180 000 kronor.

Större besparing

Krister Persson, ekonomidirektör vid myndigheten, betonar att de gör en mycket större besparing än de 20 000 kronor som det ser ut att vara.

– Tidigare har vi haft eget folk anställda som utfört servicen. Nu kan vi flytta den resursen, säger Persson.

Thomas Ericsson, biträdande chef för ordningsavdelningen i Uppsala län, ser många vinster med förändringen.

– Den totala besparingen blir mycket större eftersom vi gör samordningsvinster. Vi kan ha ett fordon mindre och kan använda den personal som tidigare vaktat stationen till andra uppgifter, säger Ericsson.

Nästa vecka påbörjas ombyggnaden av polisstationen. Som Arbetarbladet berättat tidigare ska Nätverkshuset flytta dit. Orsaken är dels ekonomisk då hyran är billigare, dels läget som är mer centralt än Berget.

Tryck på Nätverkshuset

I dag är det ett hårt tryck på Nätverkshuset. Intensivstödjarna arbetar med runt 160 familjer. Därtill har de två alkohol- och drogterapeuterna ett hundratal klienter.

Intensivstödjare Lena Hållqvist betonar att de fått in både positiva och negativa reaktioner.

– De flesta är positiva till att vi kommer närmare centrum och bussförbindelserna är bra, samtidigt som vissa tycker det är negativt att det ligger så öppet och inte lika anonymt. Men ingen kommer att bli utan vårt stöd om de inte vill gå in på stationen. Då hittar vi andra vägar.

Vilket datum Nätverkshuset flyttar in är inte bestämt.

Annons