Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tystnar Folkradion i Skutskär

Närradiostationen "Folkradion" i Skutskär har tystnat.
– Det finns inget intresse av att annonsera i radio, säger Göran Ohlzon, anställd vid Folkradion.

Annons

I måndags slutade Folkradion att sända från studion i Skutskärs centrum. Sedan dess har många ledsna lyssnare hört av sig till Göran Ohlzon. Han tycker det är tråkigt att tvingas ta det här beslutet men ser inget alternativ. I 3,5 år har Folkradion sänt med Göran Ohlzon som enda anställd. Flera försöka att få företag att annonsera i radion har gjorts - några företag har nappat men inte i den omfattning som krävts för att stationen ska bära sig ekonomiskt. Folkradion har även erbjudit Älvkarleby kommun att gå ut med gratis information till invånarna men kommunen sa nej.

– Kommunen har haft en negativ inställning och det smittar väl av sig, säger han.

En lyssnarundersökning som skolungdomar gjort på uppdrag av Folkradion visar att cirka 30 procent av kommuninvånarna lyssnar på stationen. Göran Ohlzon betonar dock att det är uppskattade siffror.

– Ska man se det krasst så försvinner mer och mer härifrån. Sedan jag började har tolv företag inom handel försvunnit. Politikerna och tjänstemännen här verkar sakna ambitioner.

– Jag ställer mig sist i kön och börjar stämpla. Jag har fått en del förfrågningar från närradiostationer, men vi får se hur det blir.

Folkradion är en ideell förening som haft 347 medlemmar i första hand i Älvkarleby kommun, men även i Gävle, Stockholm, Tierp och Uppsala.

Mer läsning

Annons