Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förskola satsar på naturen

/
  • NY FÖRSKOLA. Sagans naturförskola heter Skutskärs nyaste förskola. Den är inhyst i annexet på Älvboda friskola. Maria Norström, Johanna Lundgren och Siv Arnström har anställts som förskollärare.

På måndag öppnar Sagans naturförskola på Älvboda i Skutskär.

Det blir en förskola med uteprofil som kommer ta emot max 16 barn.

Annons

Tre förskolelärare, Siv Arnström, Johanna Lundgren och Maria Norström, har anställts och ska ansvara för förskolan som styrs av samma ekonomiska förening som står bakom Älvboda friskola. Just nu är det bråda dagar att hinna klart innan öppnandet. Avdelningen ligger i ett gammalt klassrum på gaveln i annexet.

– Lokalen är perfekt för vår verksamhet, säger Johanna Lundgren som framhåller att den mesta av tiden kommer de tillbringa utomhus.

Förskolan ska ha en naturinriktning och utemiljön blir det naturliga lärorummet för barnen. De kommer äta, leka och sova utomhus. Det är bara när vädret är dåligt som de kryper in i lokalen.

– Vi kommer gå ut på många utflykter, säger Maria Nordström som berättar att barnen bland annat får bygga kojor, mata myror med strössel och lära sig om ätliga och oätliga bär i naturen.

– Det är också bra grovmotorisk träning att vara ute i naturen och gå över stock och sten, tillägger Siv Arnström.

Förskolelärarna vill ta vara på barnens nyfikenhet och lära dem utforska skogens växtlighet och kryp.

Det kommer inte att sättas upp något staket runt förskolan - utan barnen ska få lära sig att det finns naturliga gränser.

– Vi hade inget staket på avdelningen jag jobbade tidigare och det gick jättebra, säger Maria Norström

Mer läsning

Annons