Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya båtplatser byggs om intresse finns

För den som vill ha båt i Skutskär är väntetiden lång. Alla bryggor är fulla och många står på kö. Nu ser kommunen över intresset för nya båtplatser. Om intresse finns kan det bli en ny småbåtsbrygga.

Annons

– Det kommer in förfrågningar lite då lite då, särskilt när det blir vår och folk får vårkänslor. Men det finns inga lediga platser, säger Toni Holm som är internkonsult på Älvkarleby kommun.

Nu har kommunen skickat ut en intresseförfrågan för att se hur många som efterfrågar en båtplats. Den nya småbåtshamnen ska preliminärt ligga mellan Rotskärsbroarna i Bodaån. Platsen kommer att kosta minst 100 kronor per månad året om.

– Vi vill se om det finns ett intresse innan vi drar igång ett planeringsarbete. Finns det inget intresse blir det inget, säger Toni Holm.

Enligt honom är en förutsättning för att det ska bli nya platser att någon tar på sig skötseln.

– Kommunens intresse att sköta det här är väldigt lågt. Intressenterna får exempelvis bilda en förening som tar hand om bryggan.

Finns det några hinder för att bygga nya båtplatser i Bodaån?

– Man måste ta hänsyn till att vattenuttaget till Stora Enso finns nedanför Willys. Det är det stora och enda hänsynstagandet som jag ser det om man ska göra en etablering i Bodaån.

Mer läsning

Annons