Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya busstidtabellen ett lyft för Skutskär

För Skutskärsborna är den nya tabellen ett lyft. Dels går det många fler tågturer och dels har en extra busstur mellan Skutskär och Gävle, 501, sats in.
Men många invånare i södra Älvkarleby är missnöjda.
Bussturer har dragits in och på helgerna går det inga bussar mellan Tierp och Skutskär.

Annons

– Tanken är att man ska nyttja Upptåget. Men de som inte bor nära en station tycker att det har blivit sämre, säger Erik Klippmark, planerare i Älvkarleby.

De senaste två veckorna – sedan den nya tidtabellen togs i bruk – så har synpunkter strömmat in från kommuninvånarna.

Det är främst boende i Marma, Älvkarleby och Gårdskär som är kritiska till tabellen. Många av dem vill resa med buss i stället för med Upptåget.

Ändras kanske

Den nya tabellen är en satsning på tågtrafiken med flera turer från alla orter. De parallella bussturerna har i princip tagits bort.

– Tabellen har tagits fram i samverkan med varje kommun. Vi har gjort en satsning på snabbtrafiken och på de längre distanserna, berättar Sture Jonsson, vid Upplands lokaltrafik.

För Gårdskärsbor som pendlar söderut med Upptåget stämmer busslinjerna inte riktigt med tågtiderna – något som kan vara på väg att ändras.

Erik Klippmark har skrivit till UL med två konkreta förslag som innebär att ett par linjer till och från Gårdskär ändras. Enligt Sture Jonsson håller de på att titta på hur de ska kunna tillmötesgå önskemålen.

– Blir det en ändring så kommer vi gå ut och annonsera, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons